lördag 27 februari 2010

Miami South Beach

Så här glad är man när man sitter på Lincoln Road och äter middag.

fredag 26 februari 2010

Sista dagen i West Palm Beach

Idag är det sista dagen i West Palm Beach. Robert tränar sista passet ikväll och mannen från Afrika har sista arbetsdagen idag. Jag ska åka förbi barnens skola med lite papper och köpa resväskor. Två av väskorna har gått sönder så att vi behöver nya.
Ikväll blir det nog ett restaurangbesök och imorgon förmiddag åker vi till Miami South Beach. Det känns jättetråkigt att den här resan börjar gå mot sitt slut, men vi är ju snart tillbaka igen!

onsdag 24 februari 2010

Saker vi vill ha i Sverige

Det här har blivit en favorit för mig
och det här tycker lilla A smakar väldigt bra

Söt tjej

Simträning

Så här skönt är det att hänga på brorsans simträning när det är utomhus och lagom temperatur på kvällen. Lite annat än Valhallabadet i Göteborg...


(Lilla A har andra tröjor än den ni ser på vartenda foto. Den är tvättad ett par gånger och har visst dykt upp på de flesta fotona här i bloggen)

Stranden

Fina färger på stranden på kvällen tycker jag.

tisdag 23 februari 2010

Nöjda och glada

Jag hämtade två mycket nöjda barn på eftermiddagen. De hade haft jätteroligt och blivit väldigt väl omhändertagna. Det gjordes även en sk "evaluation" under dagen och det gick bara fint (de fick svara på lite frågor på engelska, räkna lite matte och läsa en text). De ser fram emot att börja där till hösten och det känns väldigt skönt.

Efter skolan körde vi direkt till R's simning, även om direkt kanske är lite fel ordval. Han kom en halvtimme sent (till landträningen) för att jag envisas med att köra utan GPS. För det mesta går det bra, men inte idag...
Efter att ha lämnat honom där åkte vi andra till havet och hade en skön kväll där. Lilla A älskar att springa runt och leka i sanden och leta snäckor.

Imorgon ska det regna så att då blir det nog Sawgrass Mills igen (det stora köpcentret).

Skola

Nu har jag lämnat de stora barnen på skolan. Jättespännande! Jag och lilla A fick en rundtur och fick även träffa hans blivande fröken. Jag är väldigt nöjd med det jag fick se. Väldigt små klasser, superfräscha lokaler och trevlig personal. Skolmaten verkar väl sådär, men det hade jag räknat med. Det är mycket pizza, nachos, pasta och fritead kyckling. R och M ska jag hämta kl 15 idag, så att en mer utförlig rapport kommer då.

måndag 22 februari 2010

Mer strand

Igår var vi på stranden igen, men den här gången i West Palm Beach, sedan blev det Starbucks på Worth Ave. Nu ska vi träffa mäklaren och titta på hus och ikväll ska R träna igen.

lördag 20 februari 2010

Solen skiner

I morse var R återigen på simträning. Han är supernöjd med klubben, alla är väldigt trevliga och träningen verkar riktigt bra. Efter träningen åt vi god lunch på en restaurang innan vi körde upp till West Palm Beach. Dit har nu mannen från Afrika kommit. Eftermiddagen ägnades åt att sola och bada på hotellet och nu ikväll har vi varit ute och ätit. Vi är så otroligt glada att vi missar snöovädret i Sverige nu!

fredag 19 februari 2010

Några foton

Nu kan jag få in lite foton i bloggen. Här är ett par från flygresan och första dagen på stranden.
(Vill du se bilden större är det bara att klicka på den)



Snart så

Ja, snart ska jag uppdatera bloggen med lite bilder. För er nära och kära i Sverige som vill ha en reserapport kan jag meddela att den kommer lagom till lördag morgon. Då har ni lite frukostläsning när ni sitter insnöade, jag läste att det är mer snö på väg in.
Jag har glömt överföringssladden (eller vad den heter) till kameran, som för över bilderna mellan datorn och kameran, därav bloggtorkan.

onsdag 17 februari 2010

På flyget

Sitter på flyget mellan NY och Miami. Det är en lång resa, väldigt
lång, men nu är vi snart i mål. Här kan man surfa med wi-fi mot
några dollar när man sitter uppe i luften. Perfekt tidsfördriv för
mig som inte tycker att det är så jättekul att flyga.

Nu hoppas vi att våra väskor också har hunnit med flyget och att vi
hittar till hotellet utan problem.

Frukost på flygplatsen

tisdag 16 februari 2010

Tid

Ok, tiden försvann. Nu börjar det bli lite bråttom. Packa packa packa! Det kom ett OS-guld och lite annat emellan...

måndag 15 februari 2010

Om två dygn

Sitter vi på flyget och jag har inte börjat packa ännu. Vädret i Florida verkar inte helt stabilt för tillfället så att det får nog bli en del varma kläder också. Tyvärr.

Flygresan ska bli intressant. Jag valde ett lite billigare biljettalternativ och det innebär att vi ska göra ett byte i Amsterdam och ett på JFK innan vi anländer Florida. Bägge bytena har vi två timmar på oss, i Amsterdam är det inga problem, däremot känns JFK lite osäkert. Hade gärna haft mer tid där eftersom att vi ska igenom passkontrollen (som alltid tar lång tid) och hämta ut och lämna in väskorna. Mannen är kvar i Afrika några dagar till så att det är bara jag och tre barn... här är det nog läge att ni önskar mig lycka till!

lördag 13 februari 2010

Lördagsrapport

Idag har vi suttit i en varm simhall och hejat på stora sonen som har simmat (ser ni så vintrigt det är ute med all snö!). Kvällen har ägnats åt melodifestival (Andreas Johnson var klart bäst!), OS (misstänker att Kuzmina är dopad) och godisätande (på tok för mycket). Sammanfattningsvis en riktigt trevlig lördag.

fredag 12 februari 2010

Krångligt

Åh, vad allt känns krångligt just nu. Det är regler hit och dit för hur det ska gå till när man ska skicka ett flyttlass till USA.Vi hade tänkt att vara smarta och anlända till Florida samtidigt som våra saker, men det känns just nu väldigt svårt. Får klura lite till...

torsdag 11 februari 2010

Inte vår

Nej, det är inte vår, -4 grader och snö ute. Men lite vårkänslor har jag, solen skiner och jag har vädrat sängkläder ute, rensat ur i garderober och tvättat en del. Hoppas energin håller i sig ett tag. Några timmar till i alla fall.

onsdag 10 februari 2010

Gott

Jag äter en kardemummaskorpa kardemummaskorpor med extrasaltat bregott på och till det dricker jag en kopp kaffe gjord på nymalda kaffebönor. Mmmmmm så gott det är!

tisdag 9 februari 2010

Packa

Jag tänkte testa något nytt inför resan nästa vecka. Jag ska för en gångs skull börja packa i tid. Någon som tror att jag lyckas?

Ojdå

Hur kul är det att få en elräkning på 9700kr  (för en månad!)? Frågar ni mig så kan jag berätta att det inte alls är kul. Skitvinter.

Sjuka barn (fortsättning)

M tillbaka till skolan imorgon, men lilla A får fortsätta vara hemma. Han snorar, snörvlar, hostar och har feber. Men är tillräckligt pigg för bus.
Uppdatering: M kom just och sa att hon har ont i halsen och hon känns faktiskt lite varm igen.

måndag 8 februari 2010

Blivit glad igen

Nu svänger det humörsmässigt. Hon med huset ringde ikväll och sa att vi får hyra det ändå. Hon hade fått så dåligt samvete när hon förstod vilken sits hon satte oss i. Det finns hopp för mänskligheten ändå. Härligt att medkänsla hade starkare kraft än pengar.

Väldigt arg

Jag fick precis ett samtal från personen som vi ska hyra huset av sista månaderna i Sverige. Hon meddelade att hon inte längre kan hyra ut det för att hon har hittat hyresgäster som vill hyra i 3 år.
Hon var jätteledsen och bla bla bla. Det hjälper tyvärr inte mig som ska vara ute ur det här huset i slutet av nästa månad och inte har någonstans att bo. Hyresmarknaden på hus här är ju inte så stor heller.
Vi har ett kontrakt (som inte är underskrivet av henne, men mailat från henne) samt några mail, så att lagen om muntligt avtal borde ju gälla. Mannen i Afrika fick ringa henne för att jag var så arg att jag nog bara hade gjort situationen värre om jag försökte lösa det. Håll nu tummarna för oss.

söndag 7 februari 2010

Trevlig sysselsättning

Jag håller på med en ganska tidsödande men trevlig uppgift. Husletande. Jag har kontakt med en mäklare som skickar en massa hyresobjekt till mig och som sedan ska åka runt med mig till en massa ställen och titta. Hur det kan komma sig att mäklare gör sådant har jag faktiskt inte förstått. Vari ligger förtjänsten för dem? Någon som bor i USA som kan förklara det för mig? Är det något jag ska betala för? Måste nog kolla upp det lite närmare...

Sjuka barn

I morgon har jag två sjuka barn hemma. Lilla A har haft falsk krupp natten till idag och hostar en del nu ikväll igen och har fått feber. Stackars M har fått ont i magen och feber.  Men hellre nu än om en dryg vecka.

fredag 5 februari 2010

Lite geografi

Det är många som undrar vart vi ska flytta och när jag nämner Boca Raton (barnens skola ligger där) och Coral Springs (där stora sonen kommer att simma) så säger inte det så mycket. Därför lägger jag in en karta. Bosätta oss tänker vi försöka göra någonstans mitt emellan dessa två platser.
(Klicka på kartan så blir den större)

Den röda stjärnan är vid simanläggningen och om du tittar ut mot kusten strax nordost om den så ser du Boca Raton (skolan)

Är du inte alls bekant med Florida så kommer en karta till där du kan se att det ligger i södra Florida.

torsdag 4 februari 2010

Härligt

+2 grader och solen skiner! Det går åt rätt håll!!

onsdag 3 februari 2010

Lite småkul (för vissa)

En lite kul grej hände ikväll när de två yngre barnen hade barnvakt. De lekte kurragömma och lilla A gömde sig i storebrors garderob, blev kissnödig men ville väl inte avslöja gömstället så att han kissade i garderoben. Alla utom storebror var roade.

Väderrapport från Hovås


(Dålig bildkvalitet, men det är min iPhone som varit i farten igen och det var väldigt mörkt ute)

Bra känsla

Jag är så glad för att stora sonens simtränare har hjälpt oss att få kontakt med en massa människor (på skolan, mäklare m fl) som är superhjälpsamma, de har verkligen lagt ner en massa tid på att hjälpa oss. Utan deras hjälp skulle flytten kännas närmast omöjlig eftersom att vi flyttar utan en arbetsgivare som hjälper till med praktiska saker. Vi har haft tusentals (har det känts som i alla fall) lösa trådar sista året men nu börjar saker och ting ta form och pusselbitarna faller på plats en efter en. Det är inte förrän de senaste veckorna jag verkligen känt och vågat tro på att vi verkligen sitter på ett flygplan på väg över Atlanten 1 augusti.

tisdag 2 februari 2010

Spännande

Om tre veckor ska barnen få gå en sk "shadow day" på nya skolan i Florida. Det känns jättespännande! (Jag tycker nog att det känns lika nervöst som barnen.)
Lilla A ska naturligtvis inte gå en hel dag. Han och jag ska träffa fröknarna och titta på lokalerna. Vad han ska undra när han inte förstår vad de säger... undrar hur en treåring funderar kring sådana saker...?

Ingen förändring

Minusgrader och fortsatt snöfall. Till och med barnen har ledsnat. Ok, inte lilla A som älskar att åka pulka på dagis.

måndag 1 februari 2010

2007

När jag sitter och läser lite i min gamla blogg verkar det som att 2007 efter att lilla A föddes var något kaotiskt. Här är ett par inlägg med händelser jag glömt (eller snarare förträngt)

"TVÅ SÄTT ATT GLÖMMA PLÅNBOK (från min gamla blogg 27 juli 2007)

ALTERNATIV 1

Gå ut till flygplanet som ska ta dig till Cypern. Krångla med bärsele, bebis och barnvagn. Fäll ihop barnvagnen. Ställ ifrån dig handväskan, innehållandes plånbok och hela ressällskapets pass, på marken utanför flygplanet. Gå in i planet.

Lösning på problemet: Skicka ut din lillebror i panik att hämta handväskan utanför planet precis innan ni ska taxa ut på runway.


ALTERNATIV 2

Gå ut från lunchrestaurangen till bilen med barnvagn. Lasta in bebis i bilbarnstolen. Lämna vagnen med skötväska innehållandes plånbok och mobiltelefon (och tursamt nog ingen bebis) på trottoaren. Kör därifrån.

Lösning på problemet: Kör tillbaka i 110 km/h (när du kommit 10 minuter därifrån) och lasta in vagnen när nyfikna åskådare tror att du, helt svettig, är på barnvagnsstöldturné.

Lärdom? Stressa mindre? Nej, inte så troligt."

Här är ytterligare ett exempel på en fruktansvärt förvirrad människa:

"HOPPSAN, DET VAR LÄNGE SEDAN..... (från min gamla blogg 28 september 2007)

Ja, fy vad jag har varit dålig på att skriva i bloggen senaste tiden! Men så har också ett och annat hänt sedan sist. Men då är ju allt som vanligt då, är det nog många som säger... Vad har hänt sedan sist då? Med flyttkartongerna i stort sett inget alls, de har bytt rum och plats ett par gånger. Istället för att packa upp dem har vi sorterat och organiserat om dem ett otal gånger. Som tur är kan jag skylla på att jag faktiskt har varit sjukskriven (det ni!). OK jag är det inte längre så att nu borde jag inte ha lika mycket att skylla på, men ni som känner mig vet att jag alltid kan hitta ursäkter för det mesta.

Då ska jag ta er tillbaka i tiden några veckor. Tänk er ett hem i kaos med flyttkartonger överallt, skolstart, liten bebis, flyttstädning på gamla stället och födelsedagskalas (Unga damens första riktiga kalas - ja, hon fyller ju år på sommarlovet så att det är inte så lätt...). Då har ni bilden klar för er, det är bara en detalj som saknas, huvudpersonen (läs jag) får ett fruktansvärt (och då menar jag fruktansvärt) gallstensanfall. Jag visste inte ens att jag hade gallsten. Så att mitt i allt detta får jag åka in och ut på sjukhus en hel helg! Jag hade i och för sig inte behövt åka fram och tillbaka mellan sjukhuset och hemmet utan fått stanna där om jag ville. Men jag förklarade för doktorn hur viktigt det här kalaset var och att jag absolut behövde åka hem ett tag på eftermiddagen. För att inte tala om att jag natten innan behövde sova hemma för att få sova (visst, med en liten bebis hemma....).

Det visade sig i alla fall att jag behvövde operera bort gallblåsan och en remiss skrevs. Trots att jag skulle få förtur för operation så skulle det dröja läääänge (veckor och månader) innan jag kunde få en tid. Och här fick jag då användning för något jag aldrig trodde att jag skulle behöva i Sverige - privat sjukvårdsförsäkring! Fyra dagar efter första kontakt med det privata sjukhuset opererades jag! Tänk vilken tur att jag inte behövde vänta på operation, nu kan jag ju äta jättemycket fet mat! Mums! Nja, så illa är det inte, men jag är glad att det är gjort ! Det var planerat och Mannen var inte i Afrika, så att jag slapp att leta efter barnvakter i panik, som jag ju fick göra när jag fick blindtarmsinflammation två dagar innan julafton! Men det är en annan historia."

Nu blir det fruktansvärt mycket text i ett inlägg, men om någon orkar läsa längre som kommer ett inlägg till:

"ELMÄTARE OCH INBROTTSLARM (10 oktober 2007)

Idag har det återigen varit en sådan dag där jag ligger steget efter från början och framstår som allmänt förvirrad. Det började med den vanliga "få iväg barnen till skolan-stressen". Efter det var det dags att innan babysimmet åka till en fotograf för att ta foton till körkortet (det som borde varit förnyat för flera månader sedan....) Så att jag sprang runt som en yr höna och packade handdukar och badkläder samtidigt som jag sminkade mig och fixade håret efter bästa förmåga - man ska ju leva med det där körkortet i 10 år!! Vi tog oss iväg och jag blev fotograferad, men när jag skulle betala blev jag upplyst om att man inte kan betala med kort där. Då blev det genast bråttom igen, men vi hittade en bankomat ganska snabbt och ordnade med betalningen! På väg hem från babysimmet börjar jag fundera över hur länge bensinmätaren har haft "low fuel" tänt......Jag tror att man har 5 liter kvar när den tänds och det betyder ca 5 mil med min bil. Jag vågade inte chansa utan stannade och tankade.
 Nu började det bli ont om tidför att hämta Dottern från skolan, hon blev glömd förra veckan och det kan jag ju inte upprepa. Så att vi körde snabbt förbi skolan, hämtade upp henne och skyndade oss hem. Då kanske jag skulle hinna äta lite innan vi körde iväg igen för att ta våra vaccinationer som jag så duktigt bokat tid för.

Väl hemma på uppfarten möts jag av något som jag senare förstod var en elektriker. Han såg inte så glad ut och jag frågade om jag kunde hjälpa honom med något. Han förklarade att han var där för att byta elmätare och jag hade, minsann, fått information redan förra veckan att de skulle komma någon gång idag och han hade, minsann, varit här flera gånger redan tidigare under dagen!! Jaha ojdå och förlåt så mycket, sa jag, kom in och byt den nu då. Då frågar han mig var jag har elmätaren. Ha ha vilken fråga.....ööööh borde jag veta det? Ja, det borde jag. Men nu gör jag inte det, för att jag har liksom glömt att fundera över den lilla detaljen som var mätaren sitter. Så att jag rusade runt i hela huset och letade och till slut (efter att ha fått höra att bergvärmepumpen inte är en elmätare) hittar jag den i garaget. Till garaget kom elektrikern genom att kliva över enormt stora tvätthögar, men han verkade inte ha några problem med det, det var nog mer jag som hade det. Jag lämnade honom att arbeta där och han slog av och på strömmen och just som han slog på strömmen hände något med vårat inbrottslarm så att det började tjuta. Jag hade aldrig hört det innan, men det var liksom ingen tvekan om vad det var och ljudvolymen var det inget fel på. Det enda felet var att jag inte har en aning om var det sitter (nej inte det heller) eller för den delen hur man slår av det. När jag rusade runt som en galning med larmet tjutande och förökte hitta på ett sätt att stänga av det, kom elektrikern ut från garaget och jag kunde läsa hans tankar. Han verkade förstå till fullo varför min man håller sig borta och jobbar i Afrika och han tackade sin lyckliga stjärna att hans fru inte är som jag!

Nåväl, jag har missat vaccinationstiden men lärt mig lite om både inbrottslarm och elmätare, så att det får väl summeras som en bra dag ändå!"

Föregående inlägg...

... har jag kopierat härifrån. Lite då och då kommer det nog att dyka upp något inlägg som jag vill spara från min gamla blogg. Jag vet inte hur det fungerar med blogg.se om bloggen finns kvar även om man är inaktiv en längre tid. Jag har tyvärr inte hittat något sätt att flytta bloggen därifrån. Någon läsare som vet om det går och hur man i så fall gör?

00-talet

Är det vad föregående decennium kallas? 00-talet. Ser konstigt ut i skrift men låter bättre när man säger det. Eller? Oavsett vad det heter ska jag göra en liten sammanfattning av åren frånn 2000-2009, som jag sett flertalet andra bloggare göra.



2000 Millenieskiftet firade jag i sängen med influensa. Jag låg nerbäddad hemma hos mina föräldrar i Boden. Mannen fick inte ledigt från jobbet och var kvar i Norge på Vestlandet och som vi fram till slutet på året kallade hemma. R fyllde 5 och M firade sin ettårsdag det året. I November gick flyttlasset åter till Sverige och vi köpte ett hus och bosatte oss på Kullahalvön i Skåne.



2001 Jag jobbar både som lärarvikarie och säljer barnkläder på ett stort köpcenter. Mannen fortsätter pendla till Norge. Vi njuter av Skånsk sommar och höst.



2002 Var året då vi tog fram flyttkartongerna igen. Mannnen har fått jobb i en stor västsvensk stad och jag har kommit in på sjuksköterskeprogrammet i samma stad. Nu tyckte vi att vi var färdiga med att äga hus och köpte en lägenhet i en härlig gammal stadsdel. "Nära till allt" var vi sugna på efter de skånska åkrarna.Vi flyttade upp på Valborgsmässoafton och mamma var där och hjälpte till. Vi kom innan möblerna och käkade thaimat sittandes på golvet till middag.



2003 Studierna går bra. Mannen börjar dock jobba utomlands igen. Den här gången på betydligt varmare breddgrader. Vi åker till Mallorca på sommaren och njuter som bara den. Det var startskottet för våra charterresor...



2004 Studierna fortsätter och nu åker vi till Cypern på sommarsemester. Jul och nyår firas i Afrika där mannen jobbar. Jag hade också 5 veckors praktik på en klinik där. Mycket spännande.



2005 Våren präglas av ett fruktansvärt slit, jag skriver uppsats och har slutpraktik och lite tentor. Examen lyckades jag ta när jag skulle och det var i början av Juni. Sedan tillbringades sommaren i Kiruna där jag också jobbade som sjuksköterska. Trevliga turer till Kebne, Abisko och Björkliden hanns också med. Jul firas på Dominikanska republiken och vi har en riktig drömsemester.



2006 Jag jobbar natt som sjuksköterska i staden där jag bor. Ganska jobbigt. Men jag följer med mannen på arbetsresa till Florida, utan barnen (!) och jag vilar upp mig ordentligt. Vi köper en stuga på Instön och där tillbringas många härliga sommardagar. Jag opererar bort blindtarmen när jag är gravid, någon dag innan julafton. Inte alls kul.



2007 Jag och M inleder året med en vecka på Lanzarote med min syster, och hennes dotter som då är 5 månader gammal. Lilla A kommer till världen i Maj. I samband med det så har vi vuxit ur vår centrala lägenhet och nu längtar vi efter hus igen. Vi säljer lägenheten och flyttar till ett underbart hus vid kusten en dryg mil utanför staden. I skarven mellan hus lägenhet bor jag på Instön på sommaren, men det bara regnar så jag sticker på en sista minuten till Cypern. Lilla A är då 7 veckor. Det ska börjas i tid. När vi precis flyttat till huset opererar jag bort gallblåsan efter att ha haft ett väldigt jobbigt gallstensanfall. (Egentligen var det ganska många anfall under en längre tid, men det fattade jag inte då.) Vi säljer Instön på hösten. Stugan hade vi eftersom att vi bodde i lägenhet, så att den blev mer till last än nöje. I november åker jag och mamma till Charlotte i NC i november och hade hysteriskt kul.



2008 Vi åker till New York i April, det var häftigt. Lilla A börjar gå. Det blev Cypern till sommaren igen. Barnen får en till kusin. Hösten minns jag som lång och regnig, om det egentligen stämmer vet jag inte. Vi hade besök från Afrika till jul.



2009 På våren åkte hela familjen till Florida och framtidsplanerna tog ordentlig fart. Efter sommaren börjar lilla A på dagis och jag börjar plugga på heltid (engelska). Studierna gick väl så där, vilket inte var så förvånande med tanke på husföräljning och alla hemsläpade "dagissjukdomar" som vi drabbades av. Vi beslutar oss för att vi är färdiga med skitväder och planerar en utlandsflytt och sålde huset.



10-talet ser vi fram emot med stor spänning!!