torsdag 25 november 2010

Happy Thanksgiving!

Gästerna anlände sent i går kväll. Ganska många timmar försenade och trötta efter att ha fått åka via Chicago istället för direkt från Europa till Miami. Men lilla A fem månader verkade helt oberörd över att ha rest i ett dygn.
Idag är det Thanksgiving och självklart blir det kalkonmiddag med "alla" tillbehör. På menyn står bl a kalkon, potatismos, cranberrysås,  sötpotatisgratäng, green bean- gratäng och en massa goda efterrätter, bl a pecannötspaj som är min favorit.

tisdag 23 november 2010

Handla mat

Just nu sitter jag och surfar runt efter olika Thanksgiving-recept. På torsdag är det Thanksgiving här i USA och då vill jag ju naturligtvis äta maten som hör till. men helt lätt har det inte varit att klura ut vad det är jag behöver handla. Ja, kalkonen är förstås redan inhandlad och så har jag förstått att tranbär spelar en stor roll.

Trevligt med lite ledighet ska det bli i alla fall och besök från Sverige får vi också. De kommer imorgon och det är säkert väldigt mycket folk på flygplatsen då, det är många som är ute och flyger den här helgen.

Nu ska jag fortsätta med min shoppinglista och om någon som bor i USA eller av annan anledning har koll på vilka "måsten" det är på middgsbordet på torsdag så får ni jättegärna lämna ett litet tips!

lördag 20 november 2010

Tidig morgon och kväll

I morse ringde klockan 5.30. Lite väl tidigt kan jag tycka, speciellt med tanke på att det är lördag. Det var återigen dags för simtävling, senaste tiden har varit väldigt, väldigt mycket simning.
Trött kille äter lite medhavd frukost

Så här ser det ut när simmarna värmer upp innan tävlingen börjar. Eller insim som det heter på simspråk.

Tävlingen gick i Plantation och det var strålande vackert väder, så att när vi väl var på plats var det riktigt trevligt! Ännu trevligare var att IKEA bara låg en 5 minuter bort. Julmust, godis, pepparkakor och värmeljus blev inhandlat.
Kvällen hade jag tänkt ägna åt att titta på några avsnitt av Grey's Anatomy och Private Practice som jag har missat, men det har jag varit på tok för trött för.  Jag har druckit lite julmust och ätit godis. Roligare än så blev inte min lördagskväll, men det gör absolut inget, jag uppskattar faktiskt sådana kvällar också.

onsdag 17 november 2010

Tomt

Nu är det tomt i vårat hus. Gästerna har åkt hem idag och vi saknar dem redan! Tänk så fort fyra veckor kan gå. Vi har haft det så bra och hunnit göra en massa kul, även om vi inte hunnit med riktigt allt vi ville! Men det kan man ju ta nästa gång de kommer hit och det viktigaste var ju ändå att få träffas och ha trevligt!

söndag 7 november 2010

Födelsedag

Vi har nu kommit hem från Marco Island, som ligger på andra sidan Florida vid Mexikanska gulfen. Vi firade min mamma som fyllde 60. Det blev en väldigt lyckad liten resa, upskattad av alla!

(Tyvärr har inte bilderna kommit i rätt ordning, men jag har inte lyckats fixa det ännu)
Jordgubbar doppade i choklad och lite "bubbel" fick inleda firandet!

Underbar utsikt från balkongen på hotellet





Solnedgång


Nästan hela gänget på väg till middagen (Lilla A hade barnvakt på hotellrummet)



Soluppgång

På jakt efter vackra snäckor, vi var ute TIDIGT 




Dags för lite efterfest ute vid poolbaren

En del av snäckorna
Spring i benen som vanligt

torsdag 4 november 2010

Everglades

Oj, vad tiden går fort när man har besök! Jag hinner ju inte alls med att sitta vid datorn som jag brukar!


Häromdagen var vi på en jättetrevligt utflykt på Everglades. Det var riktigt spännande att åka runt på träsket/vattnet och få se alligatorer, sköldpaddor och stora fåglar.