onsdag 23 mars 2011

Stolt mamma

Jag måste bara få skryta lite över mina superduktiga barn. Fröken M vann en stavningstävling på skolan i dag Hon skulle stava, definiera och kunna ordklass på en massa svåra ord, tänk vad hon har lärt sig sedan vi flyttade hit i Augusti förra året! Stora sonen har valts in i National Beta Club och Spanish Honor Society, tack vare att han har bra betyg och är en mönsterelev.





fredag 18 mars 2011

Simtävling

Idag har jag suttit i gassande solsken på simtävlingar i Fort Lauderdale. Jag lyckades bränna mig i solen, borde jag inte ha lärt mig hur stark Florida-solen är vid det här laget?
Hall of Fame, som simanläggningen vi var på idag heter (och som jag kommer att spendera hela lördagen och söndagen på också), är min absoluta favorit. Den har stora läktare och ligger alldeles nere vid stranden mitt i Ft Lauderdale. Perfekt för lite strandhäng eller promenad mellan försök- och finalpass.
På fotot ser ni sonen till höger och en simmare i absolut världsklass, Ryan Lochte, till vänster.

tisdag 15 mars 2011

Hej Bloggen

Det var länge sedan sist...
Under dagnarna vi inte har hörts så har vi haft Sverigebesök, barnens kompisar på övernattning, flera körningar till Ft Lauderdale, sjuk liten A i flera dagar (fortfarande sjuk) och just nu kör mannen till St Augustine (4 timmar enkel väg) för att hämta hem Fröken M som blev sjuk på den sedan länge efterlängtade klassresan...R har också blivit sjuk (blev dålig i eftermiddag) och har proppat i sig massor med rå vitlök, echinacea, c-vitamin och örtte. Han vill bli frisk till en jättestor tävling som går till helgen.
Pga alla omständigheter har jag låtit bloggen vila några dagar!
Håll tummarna för snabbt tillfrisknande barn!!

torsdag 10 mars 2011

Dansuppvisning

Ikväll har vi varit och tittat på barnens dansuppvisning. De var verkligen jätteduktiga! När jag köpt foton från fotografen så lägger jag ut några här (den nedan är av så dålig kvalité eftersom att jag inte köpt den ännu)

Fröken M ser ni i mitten på fotot som fanns på programmets framsida.

tisdag 8 mars 2011

Fredagstema: Vänner på besök och ni ska äta, något enkelt och gott som du gärna gör då

I mars månad är det Ewa som står för rubrikerna på fredagarna.
Nu blev mitt tema väldigt sent, men här kommer mitt bidrag i alla fall. Jag kom att tänka på en gryta som det var ganska länge sedan jag gjorde, men som fungerar väldigt bra om det är många man ska bjuda på mat. Går att göra klart innan gästerna kommer och man får mer tid till att umgås. Ingredienslistan ser lång ut, men det är verkligen jätteenkelt att laga den här gryta. Den behöver dessutom minimalt med "koktid" . Snabbt och enkelt!

Kreolsk gryta
(recept för 4-6)
500 gram fläskfilé
1 grovhackad gul lök
3 msk smör
2 chorizokorvar
knappt en msk vetemjöl
2,5 dl grädde (matlagnings, visp eller vad du gillar bäst)
2 dl creme fraiche
köttbuljong eller fond
1 dl vatten
1 dl syltlök utan spad
1 dl urkärnade svarta oliver
1 dl cornichons (eller andra små inlagda gurkor)
1 strimlad röd paprika (röd för färg)
kryddning efter smak:
finhackad chili
cayennepeppar
svartpeppar
mejram
Skär korv och fläskfilé i centimetertjocka skivor. Stek korv och lök, häll över vetemjöl och sedan grädde, creme fraiche, vatten och buljong. Stek fläskfilén och lägg ner den och resten av alla ingredienser i grytan. Krydda och låt puttra ett tag. Lite soja ev för att få lite färg. Servera med ris, sallad och ett gott bröd.

Fler fredagstemabloggare hittar ni här:
Annika , Mais oui, Jenny, Strandmamman, mrs Clapper, musikanta, Petta, Lotta, Olgakatt, Saltis, Desiree, Taina pausar tillsvidare, Nilla, Malin, Anki som pausar tillsvidare, Erica, Anna mammaledig ett tag titta in till henne och se när hon är igång med fredagstemat igen, I am Annika, Inga-Britt, Helena, Beila, Victoria

måndag 7 mars 2011

Helgstängt

Det har varit helgstängt på bloggen. Jag har knappt varit någon tid alls vid datorn de senaste dagarna!
Helgen har varit lugn, i fredags kväll var vi ute och åt. Det blev Anthony's coal fired pizza och vi var väldigt mätta och nöjda när vi gick därifrån. Lördagen var jag hemma och gjorde inte så mycket, Lilla A och mannen (som är hemma igen) gick på bio och jag njöt av att bara vara ensam hemma. Igår var lika lugnt. På förmiddagen hämtade jag fröken M som varit på weekend-kalas på hotell. Hon hade haft jättekul, men var riktigt trött. De hade bowlat, haft mini-spa, badat och gjort en modeshow. Storebror R var också på kalas, han firade sin kompis som fyllde 18. Han är utbytesstudent och går på samma skola som R och de simmar i samma simklubb. Hans familj från Italien är här för att fira honom och igår bjöd de på restaurang. Tyvärr verkar det som att R fått matförgiftning (han åt rå fisk), så att nu ligger han i sängen och kan inte går till skolan.

Försenat fredagstema kommer under dagen eller morgondagen.

torsdag 3 mars 2011

Hungriga fåglar

Här sitter de och väntar på att jag ska tappa något. Närgångna fåglar vid uteserveringar (eller ännu värre på stranden) är inte kul tycker jag!

Lunch i solen

Fick oväntat en timme över innan det är dags att hämta fröken M i skolan. Fördriver tiden med att sitta i solen och äta lunch på ett bagelställe. Inte alls så tokigt.