fredag 22 april 2011

Glömde berätta...

...jag har ju helt glömt att berätta för er hur det gick för sonen när han skulle bjuda en tjej till "prom" (skolbal är väl en bra översättning?).
Han köpte blommor (jättefina rosor i olika frger), choklad Hershey's Kisses (alla i USA vet vad det är för choklad och det var viktigt att det var just kisses som ni kan läsa om längre ner i texten) och ett gulligt kort. Sedan finns det en lärare på skolan som fungerar ungefär som en rektor i det avseendet att det är till den här personen man blir kallad om man har gjort något man inte borde. Den läraren ringde till det klassrummet där den blivande dejten hade lektion, och läraren som svarade var också införstådd i det hela och spelade med och skickade ner den stackars tjejen till den andra läraren. Hon blev jättenervös och undrade vad hon hade gjort egentligen... När hon öppnade dörren låg det choklad utspritt på golvet (den är inslagen i foliepapper), blommor och ett kort där. I kortet hade sonen skrivit "Now that I have kissed the floor you walk on, will you go to prom with me?". Hon blev jätteglad och nu är alla hennes tjejkompisar avundsjuka på henne som hade sådan tur att få en så gullig kille som dejt.
Foto stulet från sonens facebok....shhhhhhhhh....

Glad Påsk

Fredagstema idag, men eftersom att jag inte direkt firar påsk här i USA har jag inga färska "påskiga" bilder att dela med er.På söndag kommer vi i och för sig att äta lite sill och lax från IKEA och barnen ska få sina påskägg då också. Däremot kommer ett gammalt foto på mig och min syster i Altajärvi. Det roligaste vi visste var att klä ut oss till påskkärringar och gå runt i stugorna och dela ut teckningar. Jag kommer fortfarande ihåg doften i kaffekannan jag samlade mitt godis i. Tänk att man kan minnas lukter så tydligt.

söndag 17 april 2011

Kreativ



- A, varför har du ritat på dina skor?
- I wanted to make them beautiful, that's why!!

fredag 15 april 2011

Middag

Det blev snabblagad mat till middag ikväll. Räkor snabbt (väldigt snabbt i het stekpanna) stekta i chili, vitlök, olivolja och salt. Sedan pressade jag lite citron över. Serverades till hyvlad kokt (60 sekunder) squash (pasta till barnen).

torsdag 14 april 2011

Nu är det (snart) fredag...

...och dags för fredagstema. april månads teman står Nilla för (vilka teman det är kan ni hitta i min högerspalt här på bloggen).
Dagens tema är "I min trädgård"
Tanken var att visa er alla fina blommor jag har här och mitt mangoträd med alla mangofrukter som hänger där och lapar i sig solsken och växer för var dag. Men när jag hittade en objuden gäst i garaget ikväll, som stora sonen R lyckades jaga ut i vår trädgård, tyckte jag att jag ville visa det istället.
Här kan ni se en majsorm (tror jag att det är) som ringlar ut från garaget till vår trädgård.


Sonen R fick avbryta sitt bad för att komma ner och jaga ut ormen (han står där med käppen i högsta hugg för att vi var inte så säkra på att det var en snäll orm, nu har jag läst i  min Audubon, Field Guide to Florida och listat ut att det i stort sett var ett snällt husdjur som gästade oss) 
Jag älskar att bo i Florida, men jag hade gärna klarat mig utan ormar i garaget och trädgården.

Här kan ni se hur vackert det blommar här nu.


Fler fredagstema-bloggare hittar ni här (lista från Annika i Reston)
Nilla,
Desiree,
Annika,
Anki,(pausar tillsvidare)
Erica
Saltis
Anna (möjligtvis "mammaledig" ett tag framöver, ni får klicka er in till den nyblivna modern och se efter)
Taina (pausar tillsvidare)
Musikanta
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Olgakatt
Bejla
Jenny
Pettas
Mrs Clapper
Lotta
Ewa
Victoria
Malin
Nykomling:
Magdalena

High School Prom

Vilket hallå det är kring detta! Att det är stort i USA med "prom" det visste jag,  men hur stort det är kunde jag inte ens ana...
Eftersom att vår skola är så liten är det öppet för alla på High School att gå. Om du ska gå behöver du ha en date. Här i USA är många företeelser ganska  traditionella fortfarande, så att det är brukligt att det är killen  frågar tjejen om hon vill vara hans date på "the prom". Det är inte bara att fråga utan det ska göras med finess och helst vara lite originellt. Stora sonen R hade väl egentligen inte tänkt gå, han simmar hellre... Men nu blev det så att en av cheer leader-tjejerna skickade ett sms till honom och frågade om han ville fråga henne om hon vill gå med honom. Han svarade med att fråga om hon skulle tacka ja om han frågade och på det svarade hon att det skulle hon absolut göra. SÅ att nu återstår alltså för R att fråga henne... Förstår ni så knäppt det är?? Imorgon är den stora dagen då frågan ska ställas, han har en plan och i den ingår medhjälpare i form av lärare och rektor och blommor och choklad. Ja, det är allt lite annorlunda här.

När det sedan är dags för den festliga kvällen ska han ha köpt "corsage" till sin date, blommor som bärs runt handleden. De ska gärna matcha färgen på hennes klänning och han ska ha blommor på kavajen och gärna en slips som matchar hennes klänning. Sedan får vi ju inte glömma att han måste ordna med tjusig transport till festlokalen...

onsdag 13 april 2011

Inte fredag...

...men här kommer två försenade fredagsteman. Det har varit så mycket som hänt sista tiden så att bloggen har fått vara lite på undantag en tid, men så får det vara.

1/4 Hur långt har våren kommit hos dig?
Här i Florida är ju våren annorlunda än vad jag är van vid från Sverige. Nu har vi högsommarvärme, men ändå inte allt regn och hög luftfuktighet som annars är väldigt utmärkande för södra Florida under sommarmånaderna. April här är en av mina favoritmånader. Det är varmt i havet, soligt, härliga varma kvällar och inte så mycket regn. Perfekt för stranden, poolen och grillkvällar! Vår i Florida!

Ett vårtecken här är att det börjat grönska vid vattnet (där var helt brunt under vintern, vi har ju extremt torr vinter här) samt att en del träd som tappade löven på vintern är gröna igen!

8/4 När jag cyklar 
Cyklar gör jag inte så ofta.  Min cykel fick följa med till Florida, men den står bara parkerad i garaget.
När vi bodde i Göteborg tyckte jag om att cykla längs med havet, där det går en jättefin cykel/gångväg (Gamla Säröbanan som förr var en järnvägslinje från Göteborg till Särö).

Andra fredagstema-bloggare hittar du här
Nilla,
Desiree,
Annika,
Anki,(pausar tillsvidare)
Erica
Saltis
Anna (möjligtvis "mammaledig" ett tag framöver, ni får klicka er in till den nyblivna modern och se efter)
Taina (pausar tillsvidare)
Musikanta
Maisoui
Inga-Britt
Helena
Olgakatt
Bejla
Jenny
Pettas
Mrs Clapper
Lotta
Ewa
Victoria
Malin
Nykomling:
Magdalena

Underbar morgon

lördag 9 april 2011

Ingen rolig dag idag

Ikväll var jag och stora sonen på en så kallad viewing (ni som är insatta får gärna ge mig ett tips på svensk översättning). Hans simtränare har gått bort efter en tids sjukdom och det är begravning imorgon, men ikväll har vi alltså varit till ett ställe (funeral home) där vänner och familj träffades. Det spelades stilla musik, visades ett bildspel och den avlidne låg där i öppen kista och man kunde ta farväl. Så sorgligt och tråkigt. 

torsdag 7 april 2011

Bahamas

Ikväll kom vi hem från Paradise Island (Nassau) på Bahamas. Vi har haft några riktigt sköna och härliga dagar där.