tisdag 31 maj 2011

Vad har jag lärt mig av det här då?

Jag är känd för att vara lite (väl?) impulsiv ibland. Jag har funderat på hur bra/dålig den egenskapen är. Nu VET jag, den är BRA, man ska INTE fundera fram och tillbaka för länge.
Vi hyr ju ett hus här och har gått lite och funderat på att flytta. Komma lite närmare skolan och havet. Men vi kom till slut fram till att det bästa är att hyra ett halvår till. Käre mannen sa för flera veckor sedan att vi måste säga till NU om vi vill fortsätta hyra (eftersom att värden tror att vi vill flytta ut 1:a augusti). Men jag drog på det och ville fundera några vändor till, för säkerhets skull (så där som jag aldrig annars har gjort eller kommer att göra igen). Slutligen kontaktade jag vår mäklare och sa att vi vill hyra lite längre, men nu har hon fått besked från hyresvärdens mäklare att huset redan är uthyrt till någon annan!! Panik! Jag är ju i Sverige när kontraktet här går ut...så antingen får vi magasinera bohaget och ta in på hotell fram till vi hittar något när vi kommer tillbaka, eller hitta något NU och betala dubbla hyror...inget alternativ känns särskilt lockande. Så att idag har jag fått bekräftat att mitt vanliga lite impulsivare, snabbare beslutsfattande jag fungerar bättre!

onsdag 25 maj 2011

Tänka tänka tänka...

Vad ska jag köpa i present till barnens lärare? Så himla svårt, jag önskar det hade varit en hederlig gammal insamling istället, jag är urdålig på att köpa presenter till folk när jag inte har en aning om vad de gillar. Dessutom funderar jag på vad jag ska köpa till en 4-årig tjej och 6-årig kille som har avskedsfest och ska flytta tvärs över hela USA till västkusten. Trist för min lilla A som är väldigt kär i sin klasskompis och kommer att sakna henne jättemycket.
Har ni bra presenttips så mottages dessa mycket tacksamt!

måndag 23 maj 2011

Vilken dröm!!

Dottern var bjuden på kalas igår och oj så lycklig och uppspelt hon var när hon kom hem! Först var det pizza och poolparty, sedan kom en rosa limo och hämtade tjejerna och skjutsade dem till en barnsalong där de fixade håret, målade naglarna, sminkades och åt tårta.
Med tanke på vilka kalas de ordnar här är det tur att vi är i Sverige när Fröken M fyller år...


lördag 21 maj 2011

På väg till Miami för att se en baseballmatch

Vi har biljetter på solsidan... Solglasögon, solhattar, solskydd (spf 50) och mycket pengar till dricka är med!

tisdag 17 maj 2011

Strul med bloggen

Är lite irriterad för att det har varit strul med bloggers bloggar och jag har väntat på att inlägg och kommentarer som försvunnit ska komma tillbaka(som de lovat), men det har de inte gjort...

Nu är det bara några veckor innan barnen får sommarlov. Jag har ofta tyckt att tiden strax innan skolavslutningen varit väldigt hektisk i Sverige, men inser att det varit en still fläkt jämfört med det vi upplever här just nu.
Jag är på skolan var och varannan dag för uppträdanden och olika ceremonier och vi har en hel drös med avslutningsfester och banketter för skola och de aktiviteter barnen är med i (och det är några stycken...) dessutom är det några som ska flytta och de har lyckats klämma in avskedsfest också. Dessutom genererar allt det här extra "rehearsals" hit och dit. Under tiden fortsätter ju livet som vanligt med träningar och läxor. Stora sonen har sina slutprov nu till veckan och ett antal projekt som ska vara inlämnade snart.
På fredag har "seniors" på skolan avslutning. Jag kommer att vara där för att båda yngre barnen ska uppträda då, det ska bli jättekul att vara med på en äkta amerikansk High School graduation!
Dottern ska även hon ha avslutningsceremoni, det är Lower School graduation för hennes del, men dit är det är par veckor kvar.
När skolan slutar första dagarna i Juni så trappar stora sonen upp träningen och det blir två pass om dagen och dottern åker på "camp". Hon ska vara på övernattningsläger i tre veckor. De kommer hem över helgen men sover borta måndag till fredag. Hon och en kompis kommer att vara där tillsammans och de ska bo på ett universitetscampus. Det kommer att vara en massa roliga aktiviteter från morgon till kväll och jag tror att det blir riktigt kul för henne.

Nu ska jag sluta skriva och gå ut på en långpromenad i solskenet istället. Det såg så mörkt ut åhimlen här för en timme sedan och jag trodde att det skulle bli regn och åska, men nu är det klarblå himmel igen.  

tisdag 10 maj 2011

Academic Awards

Idag var jag inbjuden till skolan för att vara med på en ceremoni där de delade ut priser till de eleverna som har bäst studieresultat. Stora sonen fick hela 6 stycken utmärkelser! Bäst i klassen i engelska (!), spanska, matte, biologi, historia och idrott. Det var mycket amerikanska flaggor, tårar och glädje, pledge of allegiance (I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all), school creed , diplom  och applåder. Väldigt amerikanskt och väldigt trevligt. Jag tycker om att man får lov att vara stolt över sina barn, man får vara stolt som elev över det hårda jobb man gjort och det firas och uppmärksammas.



måndag 9 maj 2011

Måndag kväll

Jag sitter och väntar på att tvättmaskinen ska gå klart, imorgon ska barnen ha dress uniform och jag upptäckte precis att jag missat att tvätta en vit skjorta ... Imorgon fyller lilla A 4 år och han ska bjuda på cup cakes i skolan. Ett av barnen där är allergiskt mot ägg, så att jag har experimenterat i köket och bakat utan ägg. Tredje gången gillt kan man väl säga att det blev, även om det är med stor tvekan godkänt. Det tog några timmar längre än jag tänkt mig... Paket har slagits in och vi ska sjunga för A imorgon innan skolan. Det får bli en riktigt tidig morgon imorgon eftersom att jag behöver göra mig i ordning också för att vara med på en Academic Award ceremony på skolan och dekorera cup cakes. De har berättat att jag är inbjuden för att stora sonen ska få någon utmärkelse, riktigt vad vet jag inte, så det blir spännande. Idag ringde de igen och då blev jag även inbjuden till Athletic Award Ceremony som är på fredag, jättekul!

fredag 6 maj 2011

Prom

Fina sonen med fina daten. Ikväll är det prom och stämningen var på topp. Vi föräldrar fick vara med och mingla en timme och det var fantastiskt roligt att titta på alla vackra klänningar och förväntansfulla, nervösa, glada High School kids. Innan vi åkte dit träffades ett gäng hos sonens date för fotografering och avfärd till festlokalen med limousine.








torsdag 5 maj 2011

Stressiga dagar

Jag hinner knappt med det allra nödvändigaste just nu känns det som och då har bloggen fått vänta.
Fröken M har varit i Orlando och tävlat med sin skolkör och de vann minsann! De fick en jättestor pokal samt en inbjudan att åka till New York och uppträda i Carnegie Hall. Imponerande! Förutom att sjunga var de på Universal och ett vattenland, en riktigt lyckad resa med andra ord.

I tisdags var det sk teacher appreciation day på skolan och lärarna skulle bjudas på god lunchbuffé. Vi bidrog med färsk frukt, gott bröd och olika sorters ostar. Det blev lyckat och lärarna var väldigt glada. Man skulle även skriva ett kort och placera vid "sin" mat så att lärarna kunde se vilka familjer som bidragit. Lite annolrunda om man jämför med Sverige där man inte gärna ska skryta om hur mycket man ger och heller inte pekas ut om man inte ger något alls. Men jag ser faktiskt för- och nackdelar med bägge sätten.

Imorgon ska barnen klä ut sig i crazy red. Det blir priser till de som klätt ut sig bäst och  klasserna tävlar sinsemellan om vem som lyckats samla in mest pengar till American Heart Association (tror jag det var). Vinnande klass får en heldag på stranden.

Imorgon kväll är det äntligen dags för den stora kvällen för den äldre sonen. Det är skolbalsdags. Vi föräldrar är inbjudna att komma och titta och ta foton när de anländer till festlokalen, så att nu ska kamerabatterierna laddas. Foton kommer.

Avlsutar dagens inlägg med en kort filmsnutt på lilla sonen som leker simtävling.