fredag 17 juni 2011

Fredagstema: Halvårsrapport

Jag har missat att vara med i en massa trevliga fredagsteman sista tiden, trots en massa roliga och intressanta teman.
Men här kommer i alla fall en halvårsrapport som är temat för dagen.
Januari
Den stora händelsen i januari var att Stora sonen fyllde 16. Sweet sixteen. Hans underbara kompisar ordnade med överraskningsfest här hemma hos oss. Flera av vännerna som var med på festen har fllyttat eller kommer att flytta under sommaren. Ett par var utbytesstudenter, några ska till college och någon ska flytta utomlands. Men som tur är har han flera goda vänner kvar här!
16-årsfest

Kvällssol i januari
Februari
Det var mycket aktiviteter med skolan. Dansuppvisningar, körfestival, basketmatcher och annat kul.  Vi hann även med en veckas skollov.
Jag promenerade en hel del på stranden och det var nu stränderna drunknade i hemska maneter, sk portugisiska örlogsmän.
Portugisisk örlogsman eller man-of-war
Mars
Härligt Floridaväder den här årstiden! Många mysiga grillkvällar ute.
På skolfronten så var det stor dansshow där både Lilla A och Fröken M uppträdde. Det var även stavningstävling i skolan som Fröken M vann, otroligt bra gjort. Stora sonen blev invald i flera honor societies.

April
Det var mid winter break, lov från skolan. Då passade vi på att åka på en kort semester till Bahamas och det var riktigt härligt.
Påsk firades också, med easter egg hunt och lite svensk påskmat och påskmust som hade inhandlats på IKEA.
I slutet av April, början på Maj åkte Fröken M till Orlando. Det var en resa med skolans Glee Club (kör). De tävlade och vann, priset var en fin pokal och inbjudan att få åka till Carnegie Hall i New York och uppträda. Mycket Middle School simning hanns med av Fröken M den här månaden, både träningar och tävlingar.
Skolans Glee Club

Maj
 Prom. Skolbal. Oj, så stort det var. Många vackra tjejer och killar. Klänningar och limousiner och SÅ amerikanskt! Vilken upplevelse för Stora sonen (och mig).
Det var många tillställningar på skolan där utmärkelser delades ut, Stora sonen vann både akademiska utmärkelser och utmärkelser för sina prestationer i simningen.
Fröken M uppträdde solo med dans, visade upp Tae Kwon Do och sjöng på Senior Graduation. Det var även gradering på Tae Kwon Do med poolparty efteråt.
I slutet av månaden fick vi reda på att vi måste flytta från huset och då inleddes en intensiv husletarjakt.
Lilla A fyllde 4 och gratulerades med sång och paket på morgonen, men som ni kan se på fotot så var det ett trött gäng. Men en minut efter att fotot var taget hade födelsedagsbarnet vaknat till ordentligt och öppnade paket i rasande fart.

Juni
Skolavslutningar, simtävlingar och husjakt. Dotterns 5th Grade Graduation var vacker och inte ett öga var torrt tror jag.
Hus hittade vi ganska snabbt och inflytt sker redan nästa vecka.
Fröken M spenderar sina 3 första veckor på en "camp", under tiden som övriga familjen packar. Smart tjej. Hon bor där under veckorna och på helgerna kommer hon hem.
Ikväll ska vi åka till IKEA och äta Midsommarbuffé. Det blir nog gott.
Fröken M med underbara bästa Ms K!

Deltagare (kopierat från Erica, som även står för månadens fredagsteman))
Nilla Desirée Annika Anki MrsClapper Strandmamman Erica Saltistjejen Ewa Anna Taina Musikanta Annika Maisoui IngaBritt Helena Olgakatt Bejla Jenny Pettas Lotta Victoria Malin Magdalena

måndag 13 juni 2011

Åtta sanningar om mig själv!

Jag har blivit utmanad av underbara Åsa i Huntersville, North Carolina. Det var sannerligen ingen lätt utmaning, men kul!

  1. Jag älskar när det händer nya saker och blir barnsligt nöjd när jag lyckas driva igenom mina halvgalna projekt. Florida är ett sådant projekt. Det har legat och grott ett litet frö under många år och sedan helt plötsligt kände jag att det var dags, lite "nu eller aldrig" över det hela. Jag valde NU (såklart) och så hamnade hela familjen helt plötsligt här i Florida!
  2. Min favorittid på dygnet är kvällen! Absolut kvällen. Jag är fruktansvärt morgontrött och får det mesta uträttat på kvällen (och tidig natt...). Jag önskar att jag var morgonpigg, det känns mer ok och effektivt att vara det.
  3. Jag älskar mat och kan ligga i sängen och läsa kokböcker innan jag somnar (hjälp! Är jag galen??). Tyvärr blir det för det mesta bara läst och planerat för nya maträtter. När jag väl står i köket och lagar mat blir det gamla beprövade rätter. Men jag får trösta mig med att jag i alla fall har ambitionen...
  4. Ambition har jag även när det gäller scrap booking. Jag har köpt så fina papper, pennor och klister och mannicker som ska klippa till papprena och fotona. Jag har planer på olika fina album på både det ena och det andra, men någonstans där bland planerna och drömmarna stannade det. Jag får nog ta och damma av grejerna och sno ihop ett par album. För samvetets skull om inte annat.
  5. Jag är född i Norrbotten men tycker inte om snö, is, kyla och mörker. Inte heller mygg eller när det är ljust dygnet runt. (Det känns som att jag hamnat ganska rätt i Florida kan jag säga)
  6. Nu är det dags att sticka ut hakan lite tycker jag. Skaka lite liv i listan. Jag är så trött på svenska föräldrar som ojar sig över curlande hit och curlande dit i tid och otid. Jag vill kunna hjälpa mina barn att följa sina drömmar och känna att allt är möjligt. Det är inte något dåligt i mina ögon. Är det någon gång man ska få känna att man har alla möjligheter i världen så är det väl när man är barn! Har jag möjlighet att hjälpa dem så gör jag det. Jag låter till exempel inte bli att skjutsa till och från träningar och kompisar "bara för att". Så länge mina barn är hänsynsfulla mot andra människor, tacksamma när de får hjälp, har bra kompisar och håller på med vettiga fritidssysselsättningar så kör jag dygnet runt om det behövs. Curlande eller inte, det struntar jag i. Så det så. 
  7. Jag väljer gärna bort att ringa telefonsamtal på engelska till folk jag inte känner, typ olika företag. Att diskutera internetuppkoppling och hastighet eller liknande saker försöker jag helst komma undan. Är mannen i Afrika och jag verkligen borde göra det kan jag till och med välja att "glömma" att ringa. Men det blir bättre och bättre, nu kan jag ringa barnens skola, läkarmottagning utan att blinka. Det finns hopp även för mig med andra ord.
  8. Jag älskar OREO glasstårta och den känns egentligen mer som en tårta för barn... Jag som vill ha vuxen och sofistikerad smak... Nä, egentligen vill jag nog inte det. Jag älskar sockervadd och glass med regnbågsfärgat strössel. Ju sliskigare och mer färgglatt desto större är chansen att jag gillar det!

Svengelska

Stora sonen ringde och sa att vi kan hämta honom tidigare för att de inte kan simma pga dåligt väder.
"Alarmet gick av för att det åskade!" förklarade han...
Det blir nog ganska bra med en månad i Sverige i sommar tror jag!

tisdag 7 juni 2011

Nytt hus

Det har varit några stressiga och lite nervösa dagar, men nu är hyreskontrakt skrivet på nytt hus. Vi var där idag och tittade och det känns jättebra. Inflyttning om mindre än 3 veckor.
Plus är att det ligger närmare simningen, har ett sovrum extra och ligger på en cul-de-sac (återvändsgränd) och är helt nyrenoverat.
Minus är att det inte är kvällssol på uteplatsen, jag kommer att sakna de vackra solnedgångarna vi har här.

söndag 5 juni 2011

Simtävling

Sitter just nu på en simtävling och svettas. Bassängen ser väldigt inbjudande ut och jag önskar att jag kunde hoppa i!
Vi var här igår också och få lyckades sonen ta en kvaltid till sum sim i Sverige i sommar. Idag är det dags igen och förhoppningsvis klarar han tiden till 100 fritt. Jag återkommer med rapport.