onsdag 14 september 2011

Kvällens middag

Grillad fläskfilé (från gårdagens middag), babyspenat& tomat med en vinägrett och kallrörd "fusk-bea", klart godkänt!

5 kommentarer:

  1. Ser väldans gott ut!! Dela gärna med dig av fuskbea-såsen, eftersom det i alla fall hos oss inte går att få tag på en normal bea annat än att man gör den från scratch själv, och det kan man ju göra, men man orkar inte alltid :-). Kram!!

    SvaraRadera
  2. Matilda, tack, det var jättegott. Den grillade fläskfilén smakade till och med bättre kall dagen efter :)

    Jenny, Tack! Här har vi heller ingen bea. Har gjort riktig själv ett par gånger, men vilket meck med allt vispande! Fuskbean smakar ju ine som riktig, men väldigt god ändå. JAg har inga exakta mått, men jag gjorde på sour cream ca 3dl, ganska mycket torkad eller färsk dragon (en matsked torkad tog jag), finhackad persilja efter smak och tycke, FINhackad eller riven gul lök (en matsked där också), vinäger (någon vit typ, ca en matsked eller efter smak), salt peppar. Låt stå svalt minst ett par timmar innan den ska ätas. Godast var den andra dagen (precis som fläskfilén :) )

    Jag har även sett massa olika varianter med lite majonnäs i, citron, gräslök, örter o lök i kokat smör som sedan rörs ned i creme fraiche/yoghurt/sour cream.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. DET set väldigt GOTT ut, mmm....
    Just fusk-bea brukar jag också fixa till ibland.
    Gott!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Det vattanr sig i munnen!
    Eller som en Hallänsk kärring sa:
    - O, det ser sau gatt ud, att tännerna rajnt löber omkring i snålavannet!
    Kram E

    SvaraRadera