torsdag 19 augusti 2010

Skolstart

Då har skolan startat för barnen och alla kom hem glada och nöjda idag. Till och med lilla A som fick vara en hel skoldag efter 30 minuters inskolning. De andra barnens föräldrar fick gå efter ca 10 minuter, men han fick lite extra tid eftersom att han inte pratar engelska. Lite skillnad om man jämför med det svenska sättet med två veckors inskolning.
Men han ser ganska liten ut där han står i klassrummet...
Så här fint klistermärke får man när man klarat av första skoldagen och är en "Superstudent"

Del av skolgården för de allra yngsta
Bilkön (där jag turligt nog hamnade långt fram) för att hämta upp M efter skolan
På andra sidan skolan hämtas High School-barnen upp. Där hamnade jag dessvärre betydligt längre bak.


8 kommentarer:

  1. Men oj så fin han är. Är skolan där som våran förskola här. Men det måste ha varit otroligt spännande att få gå dit. Faster i Oxd

    SvaraRadera
  2. Hoppas att M & R hade en bra första dag i skolan och också fick superstudent klistermärken :)

    SvaraRadera
  3. Otroligt att de får börja så tidigt i skolan. Han är ju för underbar, måste ju vara kanonspännande att komma till en skola och där de pratar ett annat språk. Han är ju otroligt duktig som kunde vara kvar ensam efter att du lämnat honom. Så han är värd massor av superstar stjärnor.
    Är nu uppe i Långsele och skall försöka få oss lite lingon, men utanför fönstret så regnar det och är 16+. Vill du byta med oss?
    Kram till er alla
    Faster S

    SvaraRadera
  4. Lilla gubben..Saknar våra frukoststunder med MÅNGA spännande samtal :)
    Vill ha bilder på de andra två skolbarnen oxå.

    Kramar till er alla från mamma/momme

    SvaraRadera
  5. Så nu är ni på plats och skolan har börjat! Så härligt och spännande! Och vad duktig han är din lille. Hur gammal är han? Jag tror att han kommer att lära sig engelska med reafart : )

    Kul att du har kommit igång lite med bloggen igen, men jag förstår att du har mycket att göra nu i början.

    LYCKA TILL MED NYA LIVET!

    SvaraRadera
  6. Faster I - Här börjar man normalt när man är 5 år tror jag. Men A går en klass som heter Pre-Kindergarden på R och m's skola. Där är det lite mer skola än om han hade varit på ett vanligt "dagis", men fortfarande mycket lek och kul. Verkar kanonbra så här långt. De är 4 barn på en fröken i hans klass.

    Linda- M o R hade det jättebra! Men inga klistermärken :)

    Faster S- Ja, det är jättespännande för honom.
    Nej tack, jag vill nog inte byta :) Blev det några lingon?

    Mamma/Momme- det kommer foton! Har haft lite mkt att göra bara :) Nu är ni ju snart här!!! Vi saknar er också!!

    Marianne- Tack!!
    Lilla A är tre år. Nytt språk lär man sig nog på nolltid i den åldern. han är lite ledsen när jag lämnar honom, men det går över snabbt och han verkar ha jättekul. Efter bara en vecka har han sagt sina första engelska ord. En del ord kan han ju inte på svenska sedan innan så att då är det ju väldigt naturligt att använda det ordet fröken säger istället. Han kom hem från skolan häromdagen och sa "Mamma, titta vad jag har gjort på art class". Så det svåra här är väl egentligen att ge honom alla orden på svenska!!
    Det har varit (och är fortfarande) supermycket praktiskt att krångla med, men jag hoppas det ger med sig eftervart. Du vet nog precis hur det är som flyttat en del och bott i så många olika länder!!

    Kramar till er alla!!

    SvaraRadera
  7. Vad mysigt och välstädat det ser ut i klassrumment, så ljust och fint!

    SvaraRadera
  8. Matildas fikarum- visst är det fint! Jag (och barnen) gillar skolan jättemycket, det är bra miljö och engagerade lärare.

    SvaraRadera