fredag 17 juni 2011

Fredagstema: Halvårsrapport

Jag har missat att vara med i en massa trevliga fredagsteman sista tiden, trots en massa roliga och intressanta teman.
Men här kommer i alla fall en halvårsrapport som är temat för dagen.
Januari
Den stora händelsen i januari var att Stora sonen fyllde 16. Sweet sixteen. Hans underbara kompisar ordnade med överraskningsfest här hemma hos oss. Flera av vännerna som var med på festen har fllyttat eller kommer att flytta under sommaren. Ett par var utbytesstudenter, några ska till college och någon ska flytta utomlands. Men som tur är har han flera goda vänner kvar här!
16-årsfest

Kvällssol i januari
Februari
Det var mycket aktiviteter med skolan. Dansuppvisningar, körfestival, basketmatcher och annat kul.  Vi hann även med en veckas skollov.
Jag promenerade en hel del på stranden och det var nu stränderna drunknade i hemska maneter, sk portugisiska örlogsmän.
Portugisisk örlogsman eller man-of-war
Mars
Härligt Floridaväder den här årstiden! Många mysiga grillkvällar ute.
På skolfronten så var det stor dansshow där både Lilla A och Fröken M uppträdde. Det var även stavningstävling i skolan som Fröken M vann, otroligt bra gjort. Stora sonen blev invald i flera honor societies.

April
Det var mid winter break, lov från skolan. Då passade vi på att åka på en kort semester till Bahamas och det var riktigt härligt.
Påsk firades också, med easter egg hunt och lite svensk påskmat och påskmust som hade inhandlats på IKEA.
I slutet av April, början på Maj åkte Fröken M till Orlando. Det var en resa med skolans Glee Club (kör). De tävlade och vann, priset var en fin pokal och inbjudan att få åka till Carnegie Hall i New York och uppträda. Mycket Middle School simning hanns med av Fröken M den här månaden, både träningar och tävlingar.
Skolans Glee Club

Maj
 Prom. Skolbal. Oj, så stort det var. Många vackra tjejer och killar. Klänningar och limousiner och SÅ amerikanskt! Vilken upplevelse för Stora sonen (och mig).
Det var många tillställningar på skolan där utmärkelser delades ut, Stora sonen vann både akademiska utmärkelser och utmärkelser för sina prestationer i simningen.
Fröken M uppträdde solo med dans, visade upp Tae Kwon Do och sjöng på Senior Graduation. Det var även gradering på Tae Kwon Do med poolparty efteråt.
I slutet av månaden fick vi reda på att vi måste flytta från huset och då inleddes en intensiv husletarjakt.
Lilla A fyllde 4 och gratulerades med sång och paket på morgonen, men som ni kan se på fotot så var det ett trött gäng. Men en minut efter att fotot var taget hade födelsedagsbarnet vaknat till ordentligt och öppnade paket i rasande fart.

Juni
Skolavslutningar, simtävlingar och husjakt. Dotterns 5th Grade Graduation var vacker och inte ett öga var torrt tror jag.
Hus hittade vi ganska snabbt och inflytt sker redan nästa vecka.
Fröken M spenderar sina 3 första veckor på en "camp", under tiden som övriga familjen packar. Smart tjej. Hon bor där under veckorna och på helgerna kommer hon hem.
Ikväll ska vi åka till IKEA och äta Midsommarbuffé. Det blir nog gott.
Fröken M med underbara bästa Ms K!

Deltagare (kopierat från Erica, som även står för månadens fredagsteman))
Nilla Desirée Annika Anki MrsClapper Strandmamman Erica Saltistjejen Ewa Anna Taina Musikanta Annika Maisoui IngaBritt Helena Olgakatt Bejla Jenny Pettas Lotta Victoria Malin Magdalena

6 kommentarer:

  1. VAD kul att se dina bilder och läsa dina texter till.
    Ni har hunnit med mkt!
    SÅ mkt!
    Förstår att det är en upplevelse med skolan och alla deras aktiviteter, inte minst att få uppleva prom!
    DU, vilka OTÄCKA maneter ni hade! Antar att de bränns också.
    Hualigen!!
    Kram från Annika i DC som inte kan googla in på detta kommentarsfält...
    http://kankaglenreston.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Annika, varför fungerar det inte att kommenntera som vanligt för dig? Är det någon inställning jag har som behöver ändras?
    Ja tänk vad mycket som har hänt på bara 6 månader! Jag känner ofta att det bara ät vardag och dagarna ser likadana ut... Bra då att sammanfatta ett halvår och se att det faktiskt händer en del!
    Nej de maneterna bränns ordentligt. Riktigt ordentligt så att när de dyker upp är det nog bra att låta bli att bada i havet!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Imponerande uppdatering, jag önskar jag vore lika ambitiös, men har inte riktigt orken... Saknar er väldigt mycket. Idag inhandlade vi ett bord till altanen så nu har vi ngnstans att sitta och äta i sommar när ni hälsar på :)

    Vet dessutom hur vi ska sova när ni är här.. tänk så bra att allt redan är ordnat, nu är det bara ni som saknas :)

    SvaraRadera
  4. Syster Sof, förstår att du inte orkar!! herregud , du jobbar ju för jämnan och är du inte där kan det ju vara kul att hinna umgås lite med barnen också, eller hur :)
    Snart kommer vi och hälsar på!!!

    SvaraRadera
  5. Oj, det har hänt mycket för er under detta halvåret - så många skolaktiviteter och liknande. Hoppas nu att det går bra med flytten!

    SvaraRadera
  6. Det verkar ha varit ett riktigt bra halvår hos dig :-)

    SvaraRadera