fredag 15 oktober 2010

Sovmorgon

I morse tog vi en ofrivillig sovmorgon, men vi hann faktiskt ändå i tid till skolan. Barnen fick äta frukost i bilen, Lilla A kunde dock inte äta för att han var så kissnödig, stackaren. Men han fick lov att äta på skolan efter att han varit på toaletten. Det var ju tur. Jag hade ganska dåligt samvete, men här kommer man inte försent till skolan, så är det bara. Den ofrivilliga sovmorgonen är nog ett resultat av att jag var uppe och tvättade till strax innan klockan ett i natt. Stora sonen ska på simtävling med övernattning och jag hade missat att tvätta en del saker han var tvungen att ha med.

Idag är det "end of 1st Quarter" i skolan. De har alltså gått halva terminen och mitterminsbetyg delas ut idag. Dessutom får de sluta redan vid lunch, det är skönt. Annars är det alltid fulla skoldagar som gäller här. I Sverige kan man ta ledigt från skolan mycket enklare och är man sjuk så förstår lärarna i Sverige att man missat en del  och det gör inte så mycket. Här får du jobba in allt, alla läxförhör, alla uppgifter, ja ALLT. Det resulterar i att många går till skolan trots att de är sjuka och kanske borde vara hemma istället, men de missar så mycket så då går de hellre dit lite dåliga.

I helgen har alltså Stora sonen simtävling. Han och laget ska måla (?!) minibussen de ska åka med och sedan gå ut och äta lunch. Sedan är det övernattning hemma hos en klasskompis. För att få sova över där har vi fått skriva under en del papper, dessutom har de varit väldigt noga med att berätta att pojkar och flickor sover på olika våningsplan i huset och coachen och föräldrarna kommer att ha ständig uppsikt över simmarna. Ja, det är lite annorlunda här.

5 kommentarer:

  1. Heej Malin!
    Nu har jag hittat till din blogg också!
    Kul att läsa.
    Hoppas ni får en fin helg.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej hej!

    Hihi, precis vad vi också gjorde i morse-tog ofrivillig sovmorgon. En hel timma försent - men vi hann...

    Ha en skön fredag!

    //Helena

    SvaraRadera
  3. Hittade just hit!
    Känner igen det där med skolan från vår sons HS här på International School of Brussels. Betydligt högre tempo och krav på eleverna men helt otroligt bra skola!

    Hoppas det blir en bra dags trots rörig morgon!

    SvaraRadera
  4. Visst är det så, malin!
    Skolan kräver sin elev. Kan med stolthet säga att K inte kommit försent en enda dag under 9 år. Men, jag lovar det har hängt på sekunden många ggr, speciellt i MS.
    Kram och ha en fin helg!!

    SvaraRadera
  5. Saltis- Välkommen!! Kul att du tittar förbi!
    Trevlig helg!!
    Kram

    Helena- Visst är det jobbigt när man försover sig!
    Ha en skön fredag du också!
    Kram

    Brysselkakan- Välkommen hit!
    Vi är också supernöjda med skolan, även om det varit en liten omställning när barnen är van vid svensk skola! Dagen blev bättre, nu har vi en skön eftermiddag vid poolen och ska grilla lite sedan :)
    Jag ska titta in hos dig sedan!

    Annika-Wow, det var inte illa att vara i tid varje dag! Jag är glad att vi hittils klarat en halv termin utan att vara sena, men idag var det inte stora marginaler =)
    Ha en fin helg du också!!
    kram

    SvaraRadera