torsdag 29 april 2010

Väntar på att torktumlaren ska gå klart

Tur att jag har torktumlare. Utan den skulle det hänga tvätt på tork i vartenda rum i hela huset kan jag tala om. Med tre barn genereras en hel del tvätt. Speciellt träningskläder av stora sonen som tränar minst en gång varje dag och av lilla sonen som går på dagis och älskar lera och vattenpölar. Lera och vattenpölar finns det gott om här på Västkusten.

Just nu borde jag egentligen sova för att vi ska på simtävling, men jag väntar på att tumlaren ska gå klart så att lillebror har en jacka att ta på sig när vi åker kl 6.30 imorgon bitti. Gäsp!

tisdag 27 april 2010

Men åååååh igen

Bilens ac-kompressor har gått sönder och det är väldigt dyrt att köpa en ny.
Nu vill jag inte ha fler "Men ååååå" den här veckan, eller nästa, eller...

söndag 25 april 2010

Men ååååååh...

Jag har tvättat stora sonens pass i tvättmaskinen. Det höll inte för det.

torsdag 22 april 2010

Förhandla

Ikväll "dealade" stora sonen och jag. Han får ha tre kompisar som sover över imorgon kväll, i gengäld får dottern och jag gå ut och äta och gå på bio på lördag kväll när han passar lillebror. Stora sonen tycker att han drog vinstlotten, men det allra bästa är att det tycker jag att jag gjorde! Men jag får nog bunkra upp med en massa mat för att det kommer att vara fyra enormt hungriga och storväxta simmarkillar i åldern 15-17 år som ska äta...
Nu är den stora frågan, var ska dottern och jag gå ut och äta och vilken film ska vi se?

Gott till helgen

När jag läste runt bland alla bloggar jag följer snubblade jag över ett recept på en chokladbomb. Det är Marianne i Kairo som bakat och tipsat om en god kaka. Den bara måste jag baka i helgen, trots att jag försöker äta lite nyttigt nuförtiden.

Ofrivillig sovmorgon

I morse ringde väckarklockan  kl 05.00. Då var det dags att kliva upp för att köra den äldre sonen till simträning. Väl hemma igen la jag mig  för att sova en liten timme eller så tills det var dags att kliva upp igen och väcka de två andra barnen. Tydligen var jag lite för trött för att jag vaknade inte av klockan utan av att den yngre sonen väckte mig... en timme för sent.
Det enda positiva med det är att jag känner mig ovanligt utvilad för att vara en "morgonträningsdag".

onsdag 14 april 2010

Löv

Idag har jag varit duktig. Snabb promenad i 45 minuter och sedan lövkrattning på eftermiddagen. Vi har fruktansvärt mycket löv på tomten och jag tycker att hon som hyrde här innan oss borde ha snyggat till lite på innan hon flyttade. Löven ligger i drivor överallt och idag fyllde jag 9 svarta sopsäckar. Först hade vi bara tänkt lämna dem men de blåser upp på altanen och även ut på golfbanan, så att det är nog ingen bra idé. Bara att kratta vidare. Jag får uppskatta att det blir en hel del motion av det. Nästa ställe jag bor på ska i alla fall vara träd och buskfritt.

lördag 10 april 2010

Trött och tröttsamt

Trött är jag för att klockan ringde 05.45. Alldeles för tidigt för en lördagsmorgon i mitt tycke. Tröttsamt är att inlägget jag precis författade försvann när explorer helt oväntat avslutades.
Vi har i alla fall varit i Falkenberg på simtävling idag.

måndag 5 april 2010

Inflyttade och påsken avklarad

Senaste veckan har vi försökt komma i ordning så mycket som möjligt innan det var dags för mannen att åka tillbaka till Afrika igen. Men mellan uppackning av kartonger och annat så har vi hunnit fira lite påsk och grilla också.
Påskmaten åt vi på Långfredagen (fel dag, jag vet), men det passade bäst så! Vi åt bl a  färska räkor, löjromstoast och en massa goda sillar. Dessutom har vi hunnit grilla tre kvällar, vädret har inte alls varit typiskt grillväder, men det gick bra ändå. Jag älskar att grilla och äta grillat.
Småkusinerna har varit på besök och hade med sig påskägg och en underbart god tårta med färska jordgubbar och passionsfrukt. Det var väldigt uppskattat av samtliga familjemedlemmar.
Nu ska vi dricka upp den sista påskmusten, äta upp påskgodiset och sedan ska jag köra igång med GI och träning. Min tanke med att skriva det här i bloggen är att jag får lite mer press på mig att lyckas. Får se hur den taktiken fungerar.