tisdag 2 februari 2010

Spännande

Om tre veckor ska barnen få gå en sk "shadow day" på nya skolan i Florida. Det känns jättespännande! (Jag tycker nog att det känns lika nervöst som barnen.)
Lilla A ska naturligtvis inte gå en hel dag. Han och jag ska träffa fröknarna och titta på lokalerna. Vad han ska undra när han inte förstår vad de säger... undrar hur en treåring funderar kring sådana saker...?

10 kommentarer:

  1. Hej hej!
    Ramlade in på din blogg (ska läsa ikapp mig).

    Jag har nyligen flyttat hit till USA med min familj. Ser att du har barn i nästan exakt samma ålder som mina. Kan sätta mig in i hur ni har det...
    //Helena i Boston

    SvaraRadera
  2. Men hallåååå! Jag igen...
    Vi har också stuga på Instön! Vi köpte den i somras men svärföräldrarna bor där permanent. Har ni kvar er stuga och vart på Instön är den?
    //Helena i Boston...

    SvaraRadera
  3. Hej Helena- välkommen!!
    Vi har sålt vår stuga på Instön, när vi köpte hus här i Hovås tyckte vi att det räckte med det eftersom att det är nära till havet osv. Vi hade stugan på en väg som heter Instölid (nr 3 var vår). Var ligger eran?
    Har varit inne på din blogg och läst och det är jättespännande att se hur det är för "nyinflyttade" till USA. Vi flyttar första augusti, men åker på semester/arbete om två veckor och passar då på att besöka skolan och stora sonen ska träna med nya simklubben osv. Så slipper de gå hela sommarlovet och fundera på hur det ser ut på skolan osv. Förhoppningsvis blir den här shadow day en positiv upplevelse, annars har det ju lite motsatt effekt... :) Håll tummarna på tis 23:e :)

    SvaraRadera
  4. Vad spännande. Det kommer att gå jättebra. Lilla A kommer att snacka amerikanska inom en månad. Känner till ett syskonpar som adopterats från en öststat och efter en månad pratade riktigt bra svenska.
    Ha det nu gått när ni nu åker över.
    Apropå snön kan man inte spänna något tak över Sverige så man slipper eländet
    Hälsn Faster i Nyk

    SvaraRadera
  5. Hej,
    vad roligt att ni är på väg till Florida - vart ska ni flytta?

    SvaraRadera
  6. Hej Faster- ja visst är det besvärligt med snön nu!!

    Victoria- skolan ligger i Boca Raton, en privatskola, så att vi är inte bundna till att det måste ligga på rätt adress för skolan och sonen ska simma i Coral Springs, så att det lutar väl åt West Boca just nu, men ska kolla runt med en mäklare när vi kommer dit om ett par veckor (vi flyttar ju inte förrän 1 aug så att det är ju lite tidigt att hitta ett hus att hyra redan nu, men tänkte i alla fall kolla in så många områden som möjligt nu).

    SvaraRadera
  7. Victoria- du bor ju inte så långt därifrån så att om du saknar ngt från Sverige så säg till så kan jag köpa med det nu när vi åker! (Jag ska bla köpa Ahlgrens nya salta bilar till "SweFlo" och posta i Florida:) )

    SvaraRadera
  8. Vår stuga är precis till vänster när har kört över bron, innan Instölid. Vägen heter Barlindsväg.

    Lycka till med allt.
    Vi åker förresten till Florida under februarilovet för lite semester.

    //Helena.

    SvaraRadera
  9. Helena - Härligt! Då är vi fler som hoppas på toppenväder i Florida nu i februari! Var i Florida ska ni åka?

    SvaraRadera
  10. Vad gullig du är! Tack för erbjudandet men vi behöver inget just nu. Lycka till!!

    SvaraRadera