måndag 20 december 2010

Son ute i stora världen

Min stora son är ute och reser helt själv. Han har flygit själv förut, men igår var det premiär att göra det ända från USA. Tyvärr går hans resa via Charles de Gaulle flygplats i Paris, där det har snöat mycket sista tiden. I morse landade han där flera timmar sent. Han blev ombokad på ett senare plan till Sverige, men det ställdes in.
Efter mycket strul blev han skickad med buss till ett hotell en bit från flygplatsen. Förhoppningsvis sover han gott nu! Imorgon kväll är han bokad på ett nytt plan till Sverige så att då får vi hålla tummarna att han får lämna ett kaotiskt Paris. När vi ringde hotellet för att försöka ordna med transfer imorgon visade det sig att de inte kunde prata engelska. Lite snopet, jag trodde Frankrike hade kommit längre än så. I alla fall de fransmän som jobbar på ett hotell nära en stor internationell flygplats...
Vi är inte helt nöjda med Air France, när sonen hade köat ett par timmar för att komma fram till informationsdisken hade han oss på mobilen för att vi ville prata med personalen. De vägrade prata med oss trots att han förklarade att han bara är 15 år och att hans föräldrar vill prata med dem. Riktigt dåligt Air France! Nu är sonen lyckligtvis ganska resvan och stressar inte upp sig över mycket, så att det ska nog gå bra det här även om det är en jobbig situation. En annan dålig sak är att han bara får ha hotellet till kl 11 imorgon, trots att flyget inte går förrän klockan åtta på kvällen. Men det kunde ju varit värre, jag har sett bilder från Heathrow där folk ligger på golvet på flygplatsen och sover.

4 kommentarer:

  1. Riktigt USELT av Air France att ha så dålig service, coh riktigt uselt av personalen på hotellet att inte prata engelska. TVI! Trodde också man kommit längre i Frankrike.
    HOPPAS nu att allt ordnar sig så att han får komma hem!!
    INte kul i europa nu med snökaoet. HELT otroligt.
    TUR att din pojke är så RESVAN!!!
    KRAM!!

    SvaraRadera
  2. Var inte orolig det brukar finnas vänliga människor runt omkring som gärna hjälper till vid behov när det är ensamma barn och ungdomar på resa. Bra att killen är lite resvan.
    Ha en fin jul och ett gott nytt år.
    Marie GA

    SvaraRadera
  3. Annika, flyget från Pairs har lyft för 45 minuter sedan. En STOR lättnad för mig kan jag säga, antagligen för sonen också :)
    Det har varit/är riktigt kaotiskt på sina håll i Europa, typiskt att det skulle hända precis innan jul också när så många är ute och reser!
    Kram

    Marie, Ja, oftast dyker det upp schyssta människor som kan hjälpa till!
    God Jul och Gott Nytt År till dig också!!

    SvaraRadera
  4. two thumbs up for Robert for keeping it together and facing such a tough situation on his own! and two thumbs up for the adults in his life that taught him how to do it!!

    SvaraRadera