fredag 31 december 2010

Gott Nytt År

Tittar på gamla foton och funderar på vad vi gjorde för ett år sedan. Det här är taget runt förra nyår, just nu är mannen och barnen iväg och badar i områdets pool. Stora kontraster!

fredag 24 december 2010

Kvällspromenad på julafton

Här julpyntas husen på ett helt annat sätt än hemma i Sverige. Jag fotade lite under kvällspromenaden, men det var lite svårt att få till det med ljuset och att samtidigt vara lite diskret med kameran och de flesta bilderna blev tyvärr väldigt suddiga.
Det var väldigt svalt och skönt ute (+17 grader) och precis vad vi behövde efter all julmat vi ätit idag. Nu kanske vi kan få i oss lite av ostbrickan som jag sett fram emot.



Mer julgran

Nu är paketen utdelade och det är tomt under granen. Dags för en kvällspromenad så att vi inte somnar i soffan efter all mat vi ätit!

God Jul


måndag 20 december 2010

Son ute i stora världen

Min stora son är ute och reser helt själv. Han har flygit själv förut, men igår var det premiär att göra det ända från USA. Tyvärr går hans resa via Charles de Gaulle flygplats i Paris, där det har snöat mycket sista tiden. I morse landade han där flera timmar sent. Han blev ombokad på ett senare plan till Sverige, men det ställdes in.
Efter mycket strul blev han skickad med buss till ett hotell en bit från flygplatsen. Förhoppningsvis sover han gott nu! Imorgon kväll är han bokad på ett nytt plan till Sverige så att då får vi hålla tummarna att han får lämna ett kaotiskt Paris. När vi ringde hotellet för att försöka ordna med transfer imorgon visade det sig att de inte kunde prata engelska. Lite snopet, jag trodde Frankrike hade kommit längre än så. I alla fall de fransmän som jobbar på ett hotell nära en stor internationell flygplats...
Vi är inte helt nöjda med Air France, när sonen hade köat ett par timmar för att komma fram till informationsdisken hade han oss på mobilen för att vi ville prata med personalen. De vägrade prata med oss trots att han förklarade att han bara är 15 år och att hans föräldrar vill prata med dem. Riktigt dåligt Air France! Nu är sonen lyckligtvis ganska resvan och stressar inte upp sig över mycket, så att det ska nog gå bra det här även om det är en jobbig situation. En annan dålig sak är att han bara får ha hotellet till kl 11 imorgon, trots att flyget inte går förrän klockan åtta på kvällen. Men det kunde ju varit värre, jag har sett bilder från Heathrow där folk ligger på golvet på flygplatsen och sover.

fredag 17 december 2010

Holiday Pot-Luck Dinner

Ikväll var det knytkalas med skolans simlag. Jag var smart och skrev snabbt upp mig på att ta med tallrikar, glas och bestick samt en av efterrätterna, som naturligtvis fick bli glögg och pepparkakor. Vi har haft ganska mycket att göra sista tiden, igår arrangerade jag lilla A's vinterfest i skolan och därför var jag inte sugen på att stå och laga mat hela dagen idag. Både glöggen och perpparkakorna blev uppskattade, det är kul att få sprida lite svenska traditioner här i Florida.

Jag fick blommor av coachen som tack för support med diverse saker under säsongen. Det blev jag  jätteglad för. Jag hjälper gärna till när jag kan, det är en fantastiskt positiv miljö i laget. Glada människor och alla har kul tillsammans.

tisdag 14 december 2010

Kryckor och kallt

Idag fryser vi, endast +1 grad nu på morgonen! Vilka kontraster, vi som var på stranden i lördags.

Igår gjorde stora sonen R debut i skolans fotbollslag, de hade några viktiga spelare borta och då fick han hoppa in i laget. Han var jätteduktig, men blev skadad i slutet av första halvlek och kvällen fick tillbringas på akuten. Inget brutet som tur är. Däremot en stukning, så att nu är det vila och kryckor som gäller ett par veckor.  Tur att det inte var värre. Men jag tror att simcoachen som godkände att han skulle få spela en match ångrar sig lite nu.

fredag 10 december 2010

Knäck

Inspirerad av julbordet kokade jag knäck när vi kom hem. Mmmmmm så gott!

Glögg och annat gott!

Julbord på IKEA

Jag skulle kanske ha tagit fotot när faten fortfarande var fulla och inte hela gänget var så mätta att de höll på att somna...

Skiftande väder

Vi har som sagt var haft väldigt kallt några dagar. Men med undantag för några lite svalare dagar i början av nästa vecka ska det bli varmare igen. Det är vi väldigt glada för. Husen här är inte gjorda för kyla, inte heller är barnens skoluniformer det. Visst har vi värme att slå på i huset, men den fungerar väl sådär och en del rum blir jättevarma medan andra är för kalla... Som väl är det inget stort problem med tanke på att vi för det mesta njuter av sol och värme här i  södra Florida!

tisdag 7 december 2010

Kallt

Nu är det riktigt kallt hos oss här i Florida. Jag är glad att gästerna (som åker hem imorgon) hann få ganska många härliga dagar innan kylan drog ner till oss. Att det är så här kallt så här tidigt i December är tydligen inte så vanligt och i min lokaltidning står det att 150 år gamla köldrekord är slagna. 
Med tanke på att vi ska på simtävling i helgen (utomhus så klart) är vi glada att de lovat lite varmare väder till dess!

söndag 5 december 2010

Helgen

I går var vi på svensk julbasar som SWEA  hade ordnat. Det var jättetrevligt och vi åt räk- och kötbullesmörgåsar. Lyx. Vi tittade även på två stycken luciatåg, ett gulligt barntåg och ett stämningsfullt med vuxenkör.
På kvällen kom våra gäster tillbaka från Key West. Men kollegabesöket klarades av redan på fredagskvällen. Så att dagens svenska tema kunde fortsätta med att vi tittade på Solsidan. Det är en så underbart rolig serie, jag kan se avsnitten hur många gånger som helst och det är lika roligt varje gång!
Idag har jag varit barnvakt igen, sist de skulle på båttur var det för blåsigt, men idag kom de iväg och fick se alligatorer, sköldpaddor och stora fåglar! Lilla bebisen var inte så jättenöjd med att vara här hemma med mig, han tyckte nog att jag var för snål med maten. Men han var lika söt för det!

Ikväll har jag och M försökt sätta ihop ett pepparkakshus och dekorera det. Det gick inte alls bra. Det bara ramlar isär, vi har kladdat glasyr överallt och storebrorsan R åt upp en av renarna till släden (för att han inte visste att den hörde till pepparkakshuset, påstår han själv. Jag och M ställer oss dock lite tvekande till den ursäkten...) Huset får vi nog slänga för att kristyren som man skulle limma ihop huset med smakade riktigt illa, någon sötsliskig blandning med väldigt mycket smak av mjöl. Synd att det inte ens dög till att äta upp!

fredag 3 december 2010

Winter Party

Jag sitter och planerar ett vinterparty jag ska arrangera i Adams klass. Jag ångrar mig lite att jag skrev upp mig som frivillig. Jag är inte så väldigt road av att arrangera sådant, men har nu bestämt mig för att försöka göra det här med en positiv inställning. Dessutom är Lilla A's fröken med och styr upp vilken typ av aktiviteter hon vill ha med. Ville bara gnälla lite här först...
Jag har fått i uppgift att läsa ett par böcker om hur man firar olika saker under "the holiday season", bla jul och Chanukka. Vi ska dekorera cookies och julpyssla. Ett julpyssel som passar treåringar tar jag tacksamt emot tips på. Föräldrarna till de andra barnen kommer också att vara med på den här lilla festen så att pysslet behöver inte kunna utföras helt själv av en treåring.

Imorgon ser vi fram emot en svensk julbazar med bl a luciatåg. På kvällen kommer våra gäster tillbaka efter ett par dagar i Key West och ett par kollegor till mannen kommer förbi på middag. Fullt hus, men det är trevligt.

Trevlig helg!!

onsdag 1 december 2010

Barnvakt

Jag är barnvakt ett par timmar åt en go liten bebis på 5 månader, men han sover så sött så att det är inte alls svårt. Hans mamma och pappa ska åka båttur på Everglades, men jag ser att det precis blivit mulet och börjat regna. Det är ju typiskt, men förhoppningsvis får de en trevlig tur ändå!

Annars är det mycket vardag just nu. Jag märker av att det börjar närma sig jul, det är en massa saker som händer på skolan och simningen. En sak som är ny för oss är Holiday Cookie Exchange, då man bakar kakor och sedan byter med andra så att man kommer hem med flera olika sorters hembakade kakor. Det ska göras både på simningen och skolan. Jag vet inte om det är någon speciell sorts kakor det brukar vara, men jag får ta och konsultera min vän Google.