onsdag 12 januari 2011

Myror

Vi har fått några små nästan osynliga myror som har flyttat in i köket, Ghost Ants kallas de tydligen. De är riktigt små och det är bara huvudet som är svart, resten av kroppen är vit. Därav namnet tror jag.
Bilden är lånad från en websida som heter  Bug Guide
Vi hade i alla fall ett pest control företag här idag som la ut bete till dem både ute runt huset och inne, så att förhoppningsvis är de snart borta.

7 kommentarer:

  1. Usch då! Men lite lustiga ser de ut!!! Tur bara att de inte har 2 ben till!!!!! Hoppas ni blir av med dem snart!

    SvaraRadera
  2. Blä för myror i ert kök! Hoppas ni är kvitt dem nu. Stor kram från mig

    SvaraRadera
  3. Myror har vi i massor. Inte kul. De gillar vårt kök ockå. Fattar inte hur de kommer in. Ser ut att komma via kranen. Patrik sprutar jämt med myrsprayen. De är nog immuna.....Kram

    SvaraRadera
  4. Linda o Syster Sof, redan bättre, är nog helt borta inom ett par dagar!
    Kram

    Lena, visst är det trist med myror i köket. Till oss sa de att absolut inte använda något som dödar myrorna direkt, då blir de bara stressade (ja de som överlever alltså) och splittras upp i fler nya kolonier. Så tipset vi fick var att endast använda myrgift i form av mat som de bär med sig hem och matar de i boet med. Helst ska man inte bara "beta" med det inomhus, det lockar till sig ännu fler, utan man måste lägga ut bete runt hela huset också. Ja, om det funkar på Indiska myror har jag ingen aning om, men här verkar det fungera i alla fall :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. zoology in real life is seldom as much fun as it is in books and online! must confess I did not know Ghost Ants existed(so I am happy to have found out), but hope they will flee soon, they are not comfortable house guests!

    SvaraRadera
  6. Det är nog inte så kul med dessa matgäster! Den är mycket ovanlig i Sverige, men kan ibland följa med resväskor (!!!) från andra länder. Den har för första gången hittats i Västra götaland, dock i Frölunda så vi är oskyldiga. Jag tror nog att jag ska kolla runt resväskorna, av någon anledning. I Sverige kallas de Mindre husmyra eller Spökmyra. Tyvärr svåra att utrota, så man ska kolla flera veckor efter bekämpning att de inte är tillbaka.
    De gillar sötsaker -- konstigt -- det har väl inte ni i USA :) /Far

    SvaraRadera
  7. Canard, they were a new acquaintance for me as well. Luckily they are gone now :)

    Pappa, skönt att inte ni kan få skulden för deras intåg i Sverige :)

    SvaraRadera