torsdag 9 september 2010

Körkort

Efter en halv dag på "körkortsstället" har jag skrivit teoriprov och fått köra upp. Teoriprovet bestod av två delar, vardera på 20 frågor med krav på 15 rätt per del. Uppkörningen skedde på parkeringen. Jag skulle backa, tuta, blinka med blinkers, bromsa, göra en trepunktsvändning och parkera. Sedan var det klart och nu har jag mitt amerikanska körkort.

10 kommentarer:

  1. Grattis! Visst är det liiite läskigt hur enkelt det egentligen är att ta körkort här i USA? Med tanke på alla de som kör runt, man undrar ju hur bra de där nybakade 16-åringarna kan vara bakom ratten.... Fast det är ju bra för oss som är vana med svenska uppkörningar!

    SvaraRadera
  2. SweFlo- Tack! Ja, jag är verkligen förundrad över hur lätt det är att få körkort här, men min snart 16-åriga son tycker det är bra.. ;)
    Jag var faktiskt nervös inför uppkörningen även om jag visste att det var lätt, kände väl lite att det skulle vara pinsamt att inte klara av att ta amerikanskt körkort =)

    SvaraRadera
  3. Grattis! Haha, ja den amerikanska är kanske lite för enkel. Som den turkiska. En kompis till mig fick ÅKA MED EN AV ELEVERNA SOM HADE EGEN BIL till uppkörningen. Sedan fick hon köra 50 m rakt fram, göra en u-sväng och köra 50 m tillbaka ... Teoriprovet handlade mest om hur motorn fungerade ...

    Kram!

    SvaraRadera
  4. GRATTIS! Vi fick "köra upp" på inhängnat område utan några andra bilar i sikte... Där gällde det också att blinka typ hela tiden och så den obligatoriska trepunktsvändningen, som jag inte klarade riktigt eftersom bilen var ny och stor så jag var inte van. Men jag fick min lapp ändå! ;o)

    SvaraRadera
  5. Marianne- Hmmm kanske bättre att kunna vägskyltar än hur en motor fungerar =)

    Annika- Tack!!

    Victoria- jag vågade inte ta våran stora bil just pga trepunktsvändningen =)
    Det är skrämmande att jag kör på samma vägar som 16-åringar som inte kontrolleras på något vettigt sätt innan de släpps ut i trafiken! Det svenska sättet kan jag tycka är lite väl överdrivet svårt och krångligt, men här är det lite väl lätt.

    SvaraRadera
  6. Grattis och lycka till i trafiken!

    SvaraRadera
  7. Grattis grattis! Jag klarade också min uppkörning som bestod av 5 minuters körning på en liten gata med fickparkering, 3 point turn och lite blink blink med blinkers...

    Min man gjorde teorin i förrgår och missade. Han fick bara en massa frågor som tex: Hur länge drar de ditt körkort om du är junior och kör med en passagerare... och om du kör motorcykel, hur långt avstånd bör du ha till framförvarande bil? Ja ja...

    Han gjorde om testet nästa dag och hade bara 2 fel då... (då jättelätta frågor)

    Nu har han uppkörningen kvar nästa lördag. (de kör bara upp på lördagar här)

    SvaraRadera