onsdag 16 februari 2011

Konsert

Ikväll har jag varit på Choral Festival. Fröken M's Glee Club från skolan hade en konsert tillsammans med två andra skolor. Det var väldigt vacker sång och lilla A satt stilla och lyssnade hela tiden. Jag spelade in en del av sången, men det blev inte så bra eftersom att jag hade Lilla A som satt bredvid mig och prasslade med en påse och knaprade ganska ljudligt på små kex.
Om man jämför med Sverige så är det så mycket mer som händer runt skolan här. Många aktiviteter som man i Sverige går med i olika föreningar för att vara med på ordnas här genom skolan istället. Det är ganska praktiskt tycker jag. R's simning sker dock inte genom skolan utan i en simklubb. För skolan simmar han bara på hösten, men då tränar han fortfarande i sin klubb. Däremot har skolan en grupp elever som tränar på skolan flera dagar i veckan under simningens High School-säsong. Det är simmare som tycker att det är kul med simning, men som inte satsar på simningen och tränar året runt, det är mer som en rolig hobby under hösten. De håller ofta på med andra sporter på skolan under vinter- och vårsäsongen.

3 kommentarer:

  1. Ja, skolorna ör otroliga här med alla sina aktiviteter. Gillar det!
    OCH, att det finns ngt för alla.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. När man följer din blogg får man just en känsla av att det är mycket aktiviteter utöver själva skoldagen. Funderar just på fördelarna med det systemet. Sverige har många duktiga idrottsmän/kvinnor trots en liten befolkning. Mycket är just tack vare idrottsrörelsen. Skulle det vara så även om skolorna erbjöd fritidsaktiviter i större utsträckning?
    Kramar från Merja

    SvaraRadera
  3. Annika, Vi är väldigt positivt överraskade!
    Kram

    Merja, En stor fördel med att ha det i direkt anslutning till skolan och på skolan tycker jag är tillgängligheten. Du stannar helt enkelt bara kvar på skolan och har din aktivitet. Du kommer hem i vettig tid på kvällen och hinner med läxor och annat. Det blir mindre stress för föräldrarna (om man nu inte har en simmare i familjen som vi har ;) )och kvällarna blir mer fria än vad de är om man har sena träningar som i Sverige.
    Kram

    SvaraRadera